Helhedsliv, Kærlighed til kloden, Sanselighed i hverdagen, Værdigrundlaget

Gaven i januar

Jeg er en stille starter når det handler om et nyt år. Selvom Klodekær har været åben siden årets begyndelse og søde folk har været forbi efter fødselsdagsgaver og supplement til julegaverne så er det som om, at denne tidlige januar tilbyder et særligt rum for stilhed, overvejelser og refleksion.

Det er som om at det høje energiniveau og de mange glade stunder fra det forgangne år, som kulminerer i december, tager tid at fordøje. Selvom jeg hellere end gerne vil planlægge og forstille mig alle de nye, sjove tiltag, som jeg kan lave i og omkring Klodekær i det nye år, så er det som om at balancen mellem verdens tilstand og den indre tilstand skal findes først.

Da jeg åbnede Klodekær idag var himlen lidt lysere end de sidste dage og der var ingen tegn på regnen som ellers har dryppet flittigt i den sidste tid. Det blev til en stund med mulighed for at drage omsorg for gaden og en mulighed for at drikke årets første kaffe på bænkene udenfor.

Meget aktuelt for mine overvejelser kom min nabo forbi til en snak og lånte mig i den forbindelse et tidsskrift fra 1995 med titlen “naturen kom før teknikken.” En udgivelse fra Naturhistorisk museum i Århus. Det indeholder fine billeder af af alle de mange fænomener, strukturer og overflader i naturen som spejler sig i averdens menneskelige opfindelser og i design.

Billederne her er både små øjebliksbilleder af en januardag foran Klodekær og en lille samling mos som lyste så klart på stenene foran vores lokale bibliotek. Alt sammen noget som minder mig om at omgivelserne befinder sig i en stille dvale og at denne januartid tilbyder og fordrer noget af os. Nemlig et øjeblik hvor vi giver os selv plads til til at mærke de komplekse sammenhænge og balancer i verden og lade følelserne og refleksionerne falde på plads i hjertet og deraf lade håbet og ideerne opstå.

P.S. Mens jeg skriver dette bliver brostenene udenfor plettede af regndråber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *