Lokalt liv, Skraldeindsamling, Sociale aktiviteter

Septembers klare farver lyser op

En vild vind og en klar septemberblå himmel hersker i gaden og den særlige skarphed som efterårets dufte og farver rummer lyser op og vækker sanserne.

I butikken dufter der eksempelvis dejligt af rosmarin. Vi har en stor rosmarin i haven som forsøger at vokse os alle over hovedet og den afgiver en skøn og kraftig duft her i efteråret. Inde i Klodekær står et par af dens grene i Maria Mai Paulsens smukke vase og giver hele butikken en skøn duft som bliver bemærket af mange af dem som træder ind.

Denne uge har båret så mange hyggelige møder og samtaler med sig og en ny keramiker er kommet til i Klodekær. Det er Martin Sejer Madsen som laver sin keramik under navnet Lerja. Det er et samarbejde som vi glæder os meget til. I denne uge blev de fine lågkrukker præsenteret og er allerede blevet til gaver i ugens løb. Det er skønt at de vækker glæde.

Glæden over en vellykket skraldeindsamling har også fyldt godt. Første skraldeindsamling som fandt sted i søndags var planlagt til at foregå på den lille lokale strand ved Nørrekås. Vi var 13 engagerede mennesker i alle aldre og samtidig med at folk talte hyggeligt med hinanden fik vi samlet en ret stor mængde skrald op fra stranden. Der blev fundet alverdens typer af plast og utrolig mange cigaretskod.

Vi tror på at den omsorg som vi drager for vores nærmiljø når vi bidrager med en konkret handling som det at bukke sig ned og samle skraldet op fra jorden vækker vores opmærksomhed i forhold til omgivelserne og gør os bedre i stand til at lytte til de behov som jorden eller kloden eller naturen omkring os forsøger at give udtryk for.

Vi tror også på at det nærvær som ligger i den konkrete handling som det er at samle skraldet op forplanter sig i det enkelte menneske og til fællesskaberne omkring. Dermed kan det blive til en gensidig oplevelse af omsorg som virker berigende og vækker glæde.

Denne glæde var også at mærke mellem alle deltagere da vi kom tilbage til Klodekær hvor folk snakkede med hinanden og børnene legede mens der blev drukket te og kaffe og spist boller. Alle var generelt klar til at tage fat igen til næste måneds tur og flere af børnene foreslog at det kunne foregå hver søndag. Det er meget håbefuldt for fællesskabet og for vores kære klode.

Den næste skraldeindsamling er derfor allerede fastsat til søndag den 13. oktober 2019. Det er fra klokken 10 til omkring klokken 12 og det vil blive annonceret nærmere i både avis og på facebook og her på hjemmesiden når vi nærmer os dagen. Så har alle mulighed for at følge med. Glædelig september fredag til alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *