Værdigrundlaget

Sanselighed i hverdagen

Vi kender alle sammen fornemmelsen af at drikke en varm kop kaffe eller en dampende te eller en dejligt glas koldt vand. Det er oplevelser som vi alle kan relatere til og mærke i vores krop. Vi kan mærke fornemmelsen af læbernes møde med koppen og vi kan genkalde os følelsen af den varme behagelige drik i munden. Denne sansemæssige oplevelse er en naturlig del af vores hverdag og vores måde at strukturere vores dagligdag. Vi drikker ofte kaffen eller teen på bestemte tidspunkter af dagen eller ved en særlig lejlighed eller i et udvalgt selskab. I en pause eller med et mennesker vi ønsker at dele en stund med.

Koppen og andre elementer som vi omgiver os med er en levende del af vores hverdag. Det er funktionelle ting med meget stor medindflydelse på vores sansebevidsthed og hukommelse og måden vi operere på i verden. Musiker og kunstner Peter Bastian sagde engang at vi lagrer vores hukommelse og vores minder i mennesker omkring os og i tingene omkring os. Med dette i bevidstheden bliver det så meget mere relevant at vi bliver opmærksomme på vores tilgang til de relationer vi har til omgivelserne omkring os. Det gælder både for træet udenfor vores vindue og vores nabo eller nære ven eller vores ynglingsvase som altid står på bordet med friskplukket blomster. De er alle en del af vores omgivelser og jo mere bevidst vi kan åbne vores opmærksomhed mod disse relationer jo mere nærværende og vågne og sansende har vi mulighed for at blive i vores hverdag.

Vi ønsker os en hverdag med mere nærvær og en høj grad af sanselighed som kan understøtte vores opmærksomhed på omgivelserne omkring os og dermed give os de bedste muligheder for at drage mest mulig omsorg for vores omgivelser og dermed også os selv. Mere sanselighed i hverdagen er vores ønske og håb for en ny og fælles fremtid.

4 thoughts on “Sanselighed i hverdagen

 1. Finn Overgaard Hansen siger:

  Super godt skrevet. Du er en sand forfatter.
  KH
  Finn
  ps.
  Tusind tak for “logokoppen”. Den vil blive brugt hver dag fremover.

  1. Ditte Marie koudal siger:

   Kære Finn
   Tusind tak for din søde besked og velbekommen. Den passer så fint til dig.
   Kærlig hilsen
   Ditte Marie

 2. Caroline White siger:

  Kære Ditte Marie,
  Tusind tak. Du har sat ord på noget jeg har forsøgt at få fat i, i årevis 🙂 Jeg har nemlig en opmærksomhed på, at det er som du skriver, men har ikke kunne helt definere det, og har ikke endnu har den store opmærksomhed på tingene der omgiver mig, selvom jeg har haft lysten til at have det… Noget står meget klarer nu.
  Kh
  Caroline White

  1. Ditte Marie koudal siger:

   Kære Caroline
   Tusind tak for din besked. Det er jeg meget glad for at høre. Det er en virkelig rar fornemmelse når man mærker at nogle erkendelser tager form indeni.
   Rigtig dejlig fredag og weekend 🙂
   Kh Ditte Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *